Pátek, 26 dubna, 2024
- Reklama -123jobs

Buďte vybíraví ohledně své práce radí portál 123jobs.cz

Většina lidí je velmi vybíravá, co se týče jídla, oblíbených nápojů, oblečení, nebo se kterými lidmi se stýkají. Ohledně práce už ale tak vybíraví nejsou a často jim stačí, že díky ní dokáží zaplatit nejdůležitější výdaje. Život je ale o příležitostech a možnostech. A pokud si nebudete vybírat sami a necháte za sebe rozhodnout ostatní, je pravděpodobné, že budete nešťastní. Když to budete vy sami, kdo se bude rozhodovat, získáte větší kontrolu nad svým životem a nad aktivitami, které vás baví a přináší vám radost.

Proč je důležité mít tu správnou práci?

Mít práci, která vás naplňuje, je důležité pro produktivitu, ale i vaši životní spokojenost. Člověk v práci týdně stráví průměrně 40 hodin. To je skoro čtvrtina našeho života, což zní opravdu neuvěřitelně. Proto dává smysl trávit takový obnos času něčím, co vás baví, naplňuje a kde je vám příjemně. A to nejen z hlediska odvětví a pracovní pozice, ale i z hlediska zaměstnavatele a spolupracovníků. Proč se čtvrtinu života trápit někde, kde nechcete být a jen celou dobu čekáte, až vám skončí pracovní doba a konečně budete moct jít domů?

Kvalita nad kvantitu

Dnes už je snadné se na pracovní pozici přihlásit přes internet pomocí několika kliknutí. Proto někteří sklouzávají k tomu, že se snaží ucházet o co nejvíce pracovních nabídek s tím, že některá z nich přeci vyjde. Ale ruku na srdce, v kolika z nich byste byli opravdu spokojení? Lepší řešení je strávit více času hledáním pracovní pozice, kterou byste opravdu chtěli dělat. Vyberte si několik nabídek inzerce práce zdarma, které vás opravdu zaujaly a dejte si záležet na tom, abyste jim maximálně přizpůsobili svůj životopis. A jak vybrat tu správnou nabídku? Pročtěte si pořádně popis pracovní pozice a požadavky na uchazeče. Pokud dané požadavky splňujete, a přitom si sami sebe na dané pozici dokážete představit, máte vyhráno. Vyšperkujte svůj životopis na míru danému inzerátu, pošlete ho a už se můžete těšit na to, jak zazáříte u pohovoru. Tisíce nabídek práce najdete on-line na job portálech společnosti 123jobs Media s.r.o..

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek