Pátek, 26 dubna, 2024
- Reklama -123jobs

Zvyšuje káva před zdřímnutím produktivitu v práci?

Kombinace kávy a Podřimování v boji proti únavě v kanceláři?

db, Pravda 02.01.2020 13:00 pracující žena, počítač, káva Foto: Shutterstock
Po zdřímnutí nebudete jen odpočatí, ale také super produktivní.
Studie ukazují zvýšenou produktivitu

A tak by to mělo fungovat: Vypijte normální šálek kávy a jděte si hned pospat. Účinek kofeinu trvá pouze 30 minut, takže snadno usnete. A ještě lépe: Toto zpoždění zajišťuje, že k dodatečnému zvýšení energie dojde až po probuzení. Skutečně relaxační zdřímnutí by nemělo trvat déle než půlhodiny. Takže po zdřímnutí nebudete jen odpočatí, ale také super produktivní. Přinesou vám seznam úkolů a vy všechno stihnete, zvládnete levou zadní!

S kávou a bez kávy

Ano, zpočátku se může zdát kontraproduktivní dát si před zdřímnutím něco stimulující, ale některé studie již prokázaly, že to má pozitivní vliv na produktivitu práce. Jedna z nich, studia zveřejněna v časopise Psychophysiology zjistila, že ti dospělí, kteří pili před zdřímnutím dva šálky kávy, měli v simulovaném řidičském testu mnohem lepší výsledky, než ti, kteří si jen zdřímli, ale žádnou kávu si navíc nevychutnali.

Možné vedlejší účinky

Existují však i lékaři a terapeuti, kteří varují před možnými negativními účinky. V rozhovoru pro Huffington Post vysvětlila doktorka Suzanne Stevens z University of Kansas, že pozitivní účinek tzv. „Kávového Podřimování“ závisí ve velké míře na množství spotřebované kávy. Dalším negativním vedlejším účinkem by mohl být problém s usínáním večer.

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek