Home Rady a Návody Buďte vybíraví ohledně své práce radí portál 123jobs.cz

Buďte vybíraví ohledně své práce radí portál 123jobs.cz

3

Většina lidí je velmi vybíravá, co se týče jídla, oblíbených nápojů, oblečení, nebo se kterými lidmi se stýkají. Ohledně práce už ale tak vybíraví nejsou a často jim stačí, že díky ní dokáží zaplatit nejdůležitější výdaje. Život je ale o příležitostech a možnostech. A pokud si nebudete vybírat sami a necháte za sebe rozhodnout ostatní, je pravděpodobné, že budete nešťastní. Když to budete vy sami, kdo se bude rozhodovat, získáte větší kontrolu nad svým životem a nad aktivitami, které vás baví a přináší vám radost.

Proč je důležité mít tu správnou práci?

Mít práci, která vás naplňuje, je důležité pro produktivitu, ale i vaši životní spokojenost. Člověk v práci týdně stráví průměrně 40 hodin. To je skoro čtvrtina našeho života, což zní opravdu neuvěřitelně. Proto dává smysl trávit takový obnos času něčím, co vás baví, naplňuje a kde je vám příjemně. A to nejen z hlediska odvětví a pracovní pozice, ale i z hlediska zaměstnavatele a spolupracovníků. Proč se čtvrtinu života trápit někde, kde nechcete být a jen celou dobu čekáte, až vám skončí pracovní doba a konečně budete moct jít domů?

Kvalita nad kvantitu

Dnes už je snadné se na pracovní pozici přihlásit přes internet pomocí několika kliknutí. Proto někteří sklouzávají k tomu, že se snaží ucházet o co nejvíce pracovních nabídek s tím, že některá z nich přeci vyjde. Ale ruku na srdce, v kolika z nich byste byli opravdu spokojení? Lepší řešení je strávit více času hledáním pracovní pozice, kterou byste opravdu chtěli dělat. Vyberte si několik nabídek inzerce práce zdarma, které vás opravdu zaujaly a dejte si záležet na tom, abyste jim maximálně přizpůsobili svůj životopis. A jak vybrat tu správnou nabídku? Pročtěte si pořádně popis pracovní pozice a požadavky na uchazeče. Pokud dané požadavky splňujete, a přitom si sami sebe na dané pozici dokážete představit, máte vyhráno. Vyšperkujte svůj životopis na míru danému inzerátu, pošlete ho a už se můžete těšit na to, jak zazáříte u pohovoru. Tisíce nabídek práce najdete on-line na job portálech společnosti 123jobs Media s.r.o..

3 COMMENTS

Exit mobile version