Sobota, 20 dubna, 2024
- Reklama -123jobs

Problém s krátkými nohami? Vyřešen!

Dlouhé až po zem. Atraktivitu žen měří někteří módní experti také podle toho kolik centimetrů mají jejich dolní končetiny. V případě, že máte spíš opačný problém, vyzkoušejte pár šikovných triků k vytvoření iluze dlouhých nohou.

Martin Harvan 23.05.2021 10:00 nohy, žíly, dovolená, molo Foto: Shutterstock
Štíhlost a pár centimetrů nohám přidá i krém s opalovacím efektem.
Jak na to?

Pokud toužíte po prodloužení spodní poloviny těla, zkuste malý optický „podvod“ se sukní či kalhotami. Tyto kousky oblečení, pokud mají vysoký pás, vytvářejí dojem, že nohy jsou mnohem déle než horní část těla. Klíčem úspěchu je nošení zmíněných věcí těsně nad linií pásu. Podobně, úspěch v daném směru může přinést i správný výběr obuvi.

pomůže barva

Pokud nosíte krátké sukně, případně šaty nebo šortky, vybírejte si obuv v barvě, která je podobná odstínu pokožky dolních končetin. Čára, která je mezi chodidly a nohama se nepřerušuje, což přispívá k optické iluzí dlouhých nohou. Lepší efekt dosáhnete, pokud barva kůže nohou ladí s podpatky. Tento trik se používá iv případě kalhot. Pokud ladí s botami, nohy mají najednou mnohem jinou délku. Opačný efekt však mohou mít kalhoty těsně nad kolenem nebo lýtky, které nohy výrazně zkrátí.

stradi2995
ČTĚTE AJ
10 šatů, které přivolají léto! Nosí se trendové rukávy i něžné teplé barvy
Chytání bronzu nemusí být na škodu

Světlé a bledé nohy působí na první pohled hrubším dojmem a naoko ztrácejí na délce. Naopak, opálené dolní končetiny vypadají o něco déle. Štíhlost a pár centimetrů nohám přidá i krém s opalovacím efektem. Podobně to funguje i při zeštíhlování obličeje. Úzké linie lícních kostí dosáhnete dobře mířenými líčidly. Stejně můžete postupovat se samoopalovacím krémem při optickém prodloužení nohou. Sportovci většinou tento problém nemají, protože jejich dolní končetiny působí o něco déle díky definici a vyrýsování svalů. Pokud nanesete více zmiňovaného krému nad horní část kolen a do středu nohou, vzniká dojem vyšší postavy.

V jednoduchosti je krása i centimetry

Při výběru kalhot, ale i sukní spíše pomůže oblečení s čistým a jednoduchým designem. Více vzorů, barev a jiných „rušivých“ prvků vytváří dojem velkého prostoru. Podobně působí i kalhoty s velkým množstvím kapes, různé vzory a mnoho zipů. Nohy tak vypadají nejen kratší, ale i tlustší. Dolní končetiny získají opticky na délce nošením jednobarevného oblečení. Pokud je barva horní části oblečení podobná té spodní, může to vytvořit pocit prodloužené postavy. Zářivé, výrazné barvy se používají spíše na vrchní část těla. Dolní sluší jednoduché, pastelové barvy, které zbytečně neupoutávat pozornost a opticky nezkracují nohy.

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek