Čtvrtek, 18 dubna, 2024
- Reklama -123jobs

Nesmrtelná barva džínoviny vládne nové sezóně! Máme 9 tipů v indigo tónech

1
Pokud jste se v poslední době rozhlíželi po nových džínách, možná jste měli pocit, že světlé tóny dominují pultem obchodů i nabídce.

Pravda 20.05.2021 06:00 zara3995 Foto: archiv značky
Tmavomodré džíny se zvonovými nohavicemi Zara, prodávají se za 39,95 eura.
Stále se nosí opraný a tzv. „Destroyed (jakoby zničen) efekt, v střizích panuje variabilita. Ale pozor, je tu jeden trend, který neumírá!

Vlastně se ani nedá hovořit o trendu – tmavomodré džíny stále totiž na počátku džínové módy a s opakováním se vracejí každou sezónu. Snad ani jeden výrobce denimu se neobejde bez toho, aby v rámci nové sezóny nepřinesl i pár kalhot v typické tmavomodré barvě, nebo pokud chcete – odstínu indigo. A letos se tmavodrými cestičkami vybrali dokonce i výrobci luxusního zboží, kteří už také džínovinu neobcházejí – například značky Gucci či Hermés.

Na tmavomodrých džínách je oblíbená jejich variabilnost – nosit se dají k elegantnějším kouskům a dokonce jako součást pracovní garderoby, ale klidně v nich zvládnete i volnočasové aktivity. Při elastických střizích funguje indigo podobně jako černá barva, zeštíhluje. V kurzu jsou kromě elastických a rovných modelů i tzv. „Flared“ (jakoby jemně rozšířené), ale dokonce i zvonové rifle s úzkou nohavicí na stehně a rozšířenou od kolen dolů. Ty vypadají mimořádně dobře na vyšších dámách a pokud si k podobnému kousku obují boty na podpatku, výsledek je obvykle půvabný a sexy.

mango4999
ČTĚTE VÍCE
Denimová bunda si žádá nápad! 9 tipů, které nadchnou teenagerku i stylovou mámu
Kombinování džínsů v barvě indiga je také jednodušší než se nám může zdát. Ukázkově vypadají takové rifle se sněhobílými košilové halenky, ať už vypasovanými nebo rovného nebo oversized střihu. Dobře k nim doladíte i dámské vyúžené sako nebo například trenčkot či lehký jarní kabát.

V galerii jsme vybrali devítku tipů z různé cenové nabídky, takže ať se líbí, indiga zdar!

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek